Leveregler

HUSKE OG LEVEREGLER

Rytterstuen

Alle er velkommen til at benytte rytterstuen. Lundehøj stiller te og kaffe til rådighed uden beregning, men du må selv koge vandet eller tænde kaffemaskinen. I stalden findes et køleskab, hvor der som regel er sodavand, dem er du velkommen til at købe til de opslåede priser. Emballage med pant, må ikke forlade stedet, og skal efter brug placeres på anviste steder.


Når vejret tillader det, er det ofte vi impulsivt tænder grillen og hygger os.


Det er ikke tilladt at have flasker af glas med I områder hvor dyrene færdes. Medbringer du selv drikkevarer henstiller vi til at emballage er enten dåser eller i plast emballage.


Med opstaldning af din hest følger (pr. hest):

 • et skab med samme nummer som nummer på hesteboksen
 • en knage til hovedtøj med samme nummer som nummer på hesteboksen
 • en saddelplads til hver. Disse anvises af Lundehøj's personale.
 • alle kan have 1 sæt støvler samt 1 dækkenpose placeret oven på skabene. Dækkenposer skal være mærket med navn på hest og/eller rytter (Så andre kan finde det hvis det skulle være relevant en dag).
 • Er man konkurrence rytter, kan man få anvist plads til 1 almindeligt stævneskab.


 • Hestefoder må ikke opbevares i rytterstuen - men kan stilles efter anvisning fra Lundehøj's personale i foderrummet.


Ophold på stedet

 • Vi er underlagt offentlige krav om hestehold, hvorfor der er krav om at din hest/pony har hestepas, med opdateret veterinært afsnit, herunder at medicinering og vaccinationer er udført til gældende krav fra myndigheder og Dansk Rideforbund. Hestepas skal opbevares hvor hesten befinder sig, i henhold til fødevarekontrollens krav.
 • Personer der opholder sig og/eller heste/ponyer der er opstaldet på Lundehøj sker egen regning og risiko, hvorfor man skal sikre sig, at både ansvars- og ulykkesforsikringer er tegnet og forsvarligt dækkende for hhv. hest/pony og personer måtte pådrage andre. Lundehøj påtager sig intet ansvar for ting- eller personskade i tilfælde af uheld.


Facebookgruppe

Alle med tilknytning til Lundehøj bliver inviteret ind i den lukkede Facebookgruppe for stalden:


 • www.facebook.com/groups/rytter.lundehoj/

Denne gruppe anvendes til at alle med tilknytning til Lundehøj kan kommunikere med relevant information.

 

Gratis Internet

Lundehøj findes der trådløs internet, og computer som folk med tilknytning til stedet er velkommen til at anvende. Password til at kunne logge sig på computer og/eller internet fra egen PC eller mobiltelefon, findes opslået i foderrum.


Videoovervågning

Lundehøj er der mange højopløselige kameraer der konstant overvåger inden- og udendørs arealer. Ved tilkørsel via vores private vej op til Lundehøj, gør vi også opmærksom på at der er placeret videoovervågning på naboejendommen til sikkerhed for os alle.


Mange kameraer er udstyret med bevægelsesdektorer som som gør at overvågningskameraer automatisk bevæger sig og fokuserer på bevægelige objekter ligesom de kan se alt også ved fuld mørke.


Rengøring af rytterstuen og toilettet

Rytterstuen og toilettet gøres rent af hesteejer/pensionærerne. Alle har på tur en uge som de er ansvarlige for. Ansvarlig/periode bliver i fællesskab aftalt, og indskrevet på kalender, som hænger på opslagstavle.


Når det er ens tur skal man mindst en gang på en uge:

 • Feje gulvet og tørre borde og stole af i rytterstuen.
 • Feje gulvet på toilettet. Rengøre toilet og håndvask, samt tømme affaldsspanden (smides i affaldssækken i foderrummet) og sætte ny pose i.


Etik i stalden og ridehus.

Før du forlader stalden (også selv om det er kortvarigt), skal du rydde op og gøre rent efter dig, så der er plads på staldgangen eller andre steder til for den  næste der skal klargøre en hest eller anvende andre fællesområder.


Diverse

Sække med gulerødder kan i vintersæsonen placeres efter aftale med  Lundehøj's personale. Gulerodssækkene skal være markeret med navn på selve sækken (skriv med tusch direkte på sækken, eller lav et mærkat der kan påhæftes).


Indlukning af heste i weekender/helligdage

I vintersæsonen skal hesteejere/pensionærer selv koordinere hvem der tager alle hestene ind på weekend- og helligdage.


Lister findes på opslagstavlen, hvor man selv skriver sig på. Alle skriver sig på listen efter "først-til-mølle" princippet..., men både nye og erfarne hesteejere/pensionærer/ryttere bedes huske at sprede sig ud således at 2 "nye" indlukkere ikke står alene med indlukning tidligt på sæsonen. Det er "Indlukkerne" selv, som skal sørge for at vide hvilke heste, der skal stå i hvilke bokse samt i hvilken rækkefølge de plejer at blive taget ind - evt. check med din indlukningsmakker og evt. Lundehøj's personale inden det er din tur til at tage heste ind. Det er også indlukkerne selv som indbyrdes aftaler tidspunktet for indlukning. Husreglerne er at det foregår i god tid inden mørkets frembrud og tidligere hvis vejret er dårligt.


Indlukkerne skal selv checke vejrudsigten, og evt spørge Lundehøj's personale til råds.


Alle skal skrive sig på indlukkerordningen ca. 1,3 - 2 gange pr. måned, pr. hest. Ca. 1. januar og inden ind-græsning om foråret offentliggøres det, hvem der er bagud med antal indlukninger :-)


Hvis vejret er dårligt bliver hestene ikke lukket ud på fold. Hvis dette er tilfældet på weekend-/helligdage vil Lundehøj's personale måske give besked til indlukkerne... men check selv op, hvis du kan se at vejrudsigten er dårlig.


Indgræsning

Indgræsning I forsommeren foregår over mindst 14 dage og finder sted inden hestene lukkes fast ud på sommergræs.


Tidspunktet er normalt i maj måned men afgøres af Lundehøj's personale alt efter vejrudsigten.


Hesteejere/pensionærer er i fællesskab ansvarlige for at Lundehøj's personale får tilstrækkelig hjælp med både ind- og udlukning på alle tilvendings- og indgræsningsdage. Det vil sige at det er hesteejere/pensionærerne som skal sørge for at alle dage er dækket ind således at Lundehøj's personale ikke står alene med alle hestene... som rigtigt gerne vil på græs så hurtigt som muligt...


Alle hesteejere/pensionærer forventes at deltage i ud- og indlukning - også på hverdagene. Hver hest indgår fordelingsberegningen. Indlukkelisten findes på opslagstavlen i foderrummet. En liste hænges op I så god tid som muligt, hvor man kan skrive sig på de ud-/indlukninger, som man vil være ansvarlig for at deltage I. Da vejret afgør starttidspunktet for indgræsningen, kan det være svært at varsle det med mere end 1-2 uger.


Hen over de ca. 14 dage skal alle bidrage med 6-8 ud- og indlukninger. De som har mulighed for at komme midt på dagen må meget gerne tage disse tider, da mange vil være forhindrede.


Første dag under indgræsningen lukkes hestene på græs i ca. 1/2 time. De efterfølgende dage øges tiden på græs med ca. 1/2 time pr. dag. Tiderne for ud- og indlukning skrives på listen over hvem der deltager hvornår.


Aflysning / forhindret

Det er ikke Lundehøj's personale der er ansvarlig for at koordinere ud- og indlukninger, hvorfor det er den ansvarlige "indlukker" selv der skal koordinere og finde en anden til at overtage en ud- eller indlukning.


Parkering, på- og aflæsning af hest

Det er tilladt at:

 • Skråparkere foran halmladen
 • Parkere på området foran den store carport
 • Parkere ved den udendørs grill
 • Parkere foran hestetrailerparkeringen.


Vær venligst opmærksom på at hvis man parkerer foran en tom trailerplads, så hjælp dig selv og parker med god afstand, så den der kommer hjem med en trailer let kan parkere, uden at du selv skal forstyrres under dit eget ophold på stedet.


Når du under på- og aflæsning af hest, parkerer med hestetrailer på den store plads, så udvis hensyn til at der skal være plads til andre også.


Har du selv hestetrailer kan du få anvist fast parkeringsplads af Lundehøj's personale.


Grundet flugtveje og i tilfælde af ulykke og brand, samt alm. arbejde er det under ingen omstændigheder tilladt at parkere og standse foran nogen døre eller porte.


OBS

Lundehøj er en arbejdsplads og underlagt regler fra arbejdstilsynet. Derfor skal alle der færdes på stedet udvise særlig opmærksomhed når der arbejdes med maskiner, elektrisk og andet farligt værktøj.


Blokering af flugtveje ikke er tilladt på noget tidspunkt.


Samtidigt henledes opmærksomheden på at ryttere, hesteejere og pensionærer viser rimeligt hensyn til Lundehøj's personale når der arbejdes. 5 - 10 minutters ophold er ikke meget for den enkelte men kan blive til adskillelige timer på et år, for dem der arbejder, med tanke på hvor mange der dagligt kommer på stedet.


Græse Bygade 28,

3600 Frederikssund

Tel: +45 4013 3104

BETALINGSMETODER:

BANK

Opstalding foregår ved fast bankoverførsel.

Undervisning kan betales via MobilePay.

© Copyright 2017. All Rights Reserved.