Leveregler

HUSKE OG LEVEREGLER

Rytterstuen

Alle er velkommen til at benytte rytterstuen. Lundehøj kan stille te og kaffe til rådighed uden beregning, men du må selv koge vandet eller tænde/slukke kaffemaskinen. I stalden findes et køleskab for pensionærer, hvor du kan opbevare dirkkevarer/madpakke. Emballage med pant skal efter brug placeres på anviste steder.


Når vejret tillader det, er det ofte vi impulsivt tænder grillen og hygger os.


Det er ikke tilladt at have flasker af glas med I områder hvor dyrene færdes. Medbringer du selv drikkevarer henstiller vi til at emballage er enten dåser eller i plast emballage.


Med opstaldning af din hest følger (pr. hest):

  • et skab med samme nummer som nummer på hesteboksen
  • en knage til hovedtøj med samme nummer som nummer på hesteboksen
  • en saddelplads pr. hest. Disse anvises af Lundehøj's personale.
  • alle kan have 1 sæt støvler samt 1 dækkenpose placeret i tilknytning til skabene. Dækkenposer skal være mærket med navn på hest og/eller rytter (Så andre kan finde det hvis det skulle være relevant en dag hvor er dækken f.eks. er beskadiget).
  • Man har mulighed for at få anvist plads til 1 stævneskab, som skal være let flytteligt og på hjul.
  • Af hensyn til skadedyr må hestefoder kun opbevares på steder anvist af Lundehøj's personale og fortrinsvist i foderrummet. Gammelt foder skal omgående bortskaffes.


Ophold på stedet

  • Vi er underlagt offentlige krav om hestehold, hvorfor der er krav om at din hest/pony har hestepas, med opdateret veterinært afsnit, herunder at medicinering og vaccinationer er udført til gældende krav fra myndigheder og Dansk Rideforbund. Hestepas skal opbevares hvor hesten befinder sig, i henhold til fødevarestyrelsens krav.
  • Personer der opholder sig og/eller heste/ponyer der er opstaldet på Lundehøj sker egen regning og risiko, hvorfor man skal sikre sig, at både ansvars- og ulykkesforsikringer er tegnet og forsvarligt dækkende for hhv. hest/pony og personer måtte pådrage andre. Lundehøj påtager sig intet ansvar for ting- eller personskade i tilfælde af uheld.


Facebookgruppe

Alle med tilknytning til Lundehøj bliver inviteret ind i den lukkede Facebookgruppe for stalden:



Denne gruppe er lukket og kan kun anvendes for personer med tilknytning til Lundehøj til intern kommunikation af relevant information.

 

Gratis Internet

Lundehøj findes der trådløs internet, og computer som folk med tilknytning til stedet er velkommen til at anvende. Password til at kunne logge sig på computer og/eller internet fra egen PC eller mobiltelefon, findes opslået i foderrum.


Videoovervågning

Lundehøj er der mange højopløselige kameraer der konstant overvåger inden- og udendørs arealer. Ved tilkørsel via vores private vej op til Lundehøj, gør vi også opmærksom på at der er placeret videoovervågning på naboejendommen til sikkerhed for os alle.


Mange kameraer er udstyret med bevægelsesdektorer som som gør at overvågningskameraer automatisk bevæger sig og fokuserer på bevægelige objekter ligesom de kan se alt også ved fuld mørke.


Rengøring af rytterstuen og toilettet

Rytterstuen og toilettet gøres rent af hesteejer/pensionærerne. Alle har på tur en uge som de er ansvarlige for. Ansvarlig/periode bliver i fællesskab aftalt, og indskrevet på kalender, som hænger på opslagstavle.


Når det er ens tur skal man mindst en gang på en uge:

  • Feje gulvet og tørre borde og stole af i rytterstuen.
  • Feje gulvet på toilettet. Rengøre toilet og håndvask, samt tømme affaldsspanden (smides i affaldssækken i foderrummet) og sætte ny pose i.


Etik i stalden og ridehus.

Før du forlader stalden (også selv om det er kortvarigt), skal du rydde op og gøre rent efter dig, så der er plads på staldgangen eller andre steder til for den  næste der skal klargøre en hest eller anvende andre fællesområder. 


Ved benyttelse af ridebaner og hal, skal rytter tilsikre at hestegødning bliver fjernet omgående. Det er god skik at orientere sig om der ligger hestegødning på ridebanerne og fjerne dette inden man selv starter sin ridning. Dette bør også efterleves på gang og kørselsarealer, herunder af- og pålæsning af hest. 


Diverse

Sække med gulerødder kan i vintersæsonen placeres efter aftale med  Lundehøj's personale. Gulerodssækkene skal være markeret med navn på selve sækken (skriv med tusch direkte på sækken, eller lav et mærkat der kan påhæftes).


Indlukning af heste i weekender/helligdage

I vintersæsonen skal hesteejere/pensionærer selv koordinere hvem der tager alle hestene ind på weekend- og helligdage.


Lister findes på opslagstavlen, hvor man selv skriver sig på. Alle skriver sig på listen efter "først-til-mølle" princippet..., men både nye og erfarne hesteejere/pensionærer/ryttere bedes huske at sprede sig ud således at 2 "nye" indlukkere ikke står alene med indlukning tidligt på sæsonen. Det er "Indlukkerne" selv, som skal sørge for at vide hvilke heste, der skal stå i hvilke bokse samt i hvilken rækkefølge de plejer at blive taget ind - evt. check med din indlukningsmakker og evt. Lundehøj's personale inden det er din tur til at tage heste ind. Det er også indlukkerne selv som indbyrdes aftaler tidspunktet for indlukning. Husreglerne er at det foregår i god tid inden mørkets frembrud og tidligere hvis vejret er dårligt.


Indlukkerne skal selv checke vejrudsigten, og evt spørge Lundehøj's personale til råds.


Alle skal skrive sig på indlukkerordningen ca. 1,3 - 2 gange pr. måned, pr. hest. Ca. 1. januar og inden ind-græsning om foråret offentliggøres det, hvem der er bagud med antal indlukninger :-)


Hvis vejret er dårligt bliver hestene ikke lukket ud på fold. Hvis dette er tilfældet på weekend-/helligdage vil Lundehøj's personale gøre sit bedste for at informere de indlukningsansvarlige.... men check selv op, hvis du kan se at vejrudsigten er dårlig.


Indgræsning

Indgræsning I forsommeren foregår over mindst 14 dage og finder sted inden hestene lukkes fast ud på sommergræs.


Tidspunktet er normalt i maj måned men afgøres af Lundehøj's personale alt efter vejrudsigten.


Hesteejere/pensionærer er i fællesskab ansvarlige for at Lundehøj's personale får tilstrækkelig hjælp med både ind- og udlukning på alle tilvendings- og indgræsningsdage. Det vil sige at det er hesteejere/pensionærerne som skal sørge for at alle dage er dækket ind således at Lundehøj's personale ikke står alene med alle hestene... som kan være ivrige og gerne vil på græs så hurtigt som muligt...


Alle hesteejere/pensionærer forventes i denne periode at deltage i ud- og indlukning - også på hverdagene. Hver hest indgår i en fordelingsberegning. Indlukkelisten findes på opslagstavlen i foderrummet. En liste hænges op I så god tid som muligt, hvor man kan skrive sig på de ud-/indlukninger, som man vil være ansvarlig for at deltage i under indgræsningsperioden. Da vejret afgør starttidspunktet for indgræsningen, kan det være svært at varsle det med mere end 1-2 uger.


Hen over de ca. 14 dage skal alle bidrage med 6-8 ud- og indlukninger. De som har mulighed for at komme midt på dagen må meget gerne tage disse tider, da mange vil være forhindrede.


Første dag under indgræsningen lukkes hestene på græs i ca. 1/2 time. De efterfølgende dage øges tiden på græs med ca. 1/2 time pr. dag. Tiderne for ud- og indlukning skrives på listen over hvem der deltager hvornår.


Aflysning / forhindret

Det er ikke Lundehøj's personale der er ansvarlig for at koordinere ud- og indlukninger, hvorfor det er den ansvarlige "indlukker" selv der skal koordinere og finde en evt. afløser til at overtage en ud- eller indlukning.


Parkering, på- og aflæsning af hest

Det henstilles til at man prioriterer parkering på pladser i nævnte rækkefølge :

  • Foran det udendørs grillområde.
  • Foran hestetrailerne men udviser hensyn hvis trailere skal benyttes.
  • På området foran den store carport, men så andre kan komme til og fra.
  • Parkering på den store plads er kun til af og pålæsning af heste, og alle adgangsveje skal holdes fri.


Vær venligst opmærksom på at hvis man parkerer foran en tom trailerplads, så hjælp dig selv og parker med god afstand, så den der kommer hjem med en trailer let kan parkere, uden at du selv skal forstyrres under dit eget ophold på stedet.


Når du under på- og aflæsning af hest, parkerer med hestetrailer på den store plads, så udvis hensyn til at der skal være plads til andre også.


Har du selv hestetrailer kan du få anvist fast parkeringsplads af Lundehøj's personale.


Grundet flugtveje og i tilfælde af ulykke og brand, samt alm. arbejde er det under ingen omstændigheder tilladt at parkere og standse foran nogen døre eller porte.


OBS

Lundehøj er en arbejdsplads og underlagt regler fra arbejdstilsynet. Derfor skal alle der færdes på stedet udvise særlig opmærksomhed og afstand når der arbejdes med maskiner, elektrisk og andet farligt værktøj.


Blokering af flugtveje ikke er tilladt på noget tidspunkt.


Samtidigt henledes opmærksomheden på at ryttere, hesteejere og pensionærer viser rimeligt hensyn til Lundehøj's personale når der arbejdes. 5 - 10 minutters ophold er ikke meget for den enkelte men kan blive til adskillelige timer på et år, for dem der arbejder, med tanke på hvor mange der dagligt kommer på stedet.